- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 160 |
Víno bílé suché | 80 |
Hořčice kremžská (Hellmann´s) | 20 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 80 |
Olej olivový | 8 |
Hovězí svíčková (syrová) | 400 |
Cibule | 40 |
Česnek | 15 |
Rajčata | 300 |
Paprika červená | 300 |
Dochucovadla:
šalvěj, rozmarýn, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 6315 kJ
Bílkoviny (g): 112,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 170,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1579 kJ
Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 42.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Očištěnou cibuli a česnek najemno nakrájíme, přidáme lžičku hořčice, bílé víno a sekané bylinky (šalvěj, rozmarýn). Porce svíčkové potřeme směsí, zabalíme do alobalu a necháme v chladu marinovat. Těstoviny uvaříme v osolené vodě „na skus“, scedíme a necháme vychladnout. Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na libovolné kousky, přidáme k těstovinám, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zamícháme s jogurtem. Svíčkové řezy opečeme na grilu a podáváme s těstovinovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.